Aromat działający na zmysły, piękny kolor i pobudzające właściwości. Istnieje wiele cech, za które można pokochać kawę. Jedną z nich jest niewątpliwie różnorodność smaków. Okazuje się bowiem, że poza tradycyjnym espresso i mlecznym latte swoje usta zatopić można w zaskakujących smakach. Oto najciekawsze z nich!
Filiżanka tradycyjnej kawy może być uzupełniona nutą żurawinowego kremu. To niezwykle subtelny, niepowtarzalny aromat o słodko- kwaśnym posmaku. Kawa nie traci swoich standardowych właściwości – pięknie pachnie i daje oczekiwany przypływ energii. Posmak żurawiny przełamuje aromat palonych ziaren, pozwalając na chwilę zapomnienia.
Wyjątkową propozycją jest także kawa o smaku czekolady z miętą. Napar pachnie bardzo intensywnie, dlatego można napawać się nim jeszcze przed wzięciem pierwszego łyka. Tą nietypową kawę smakową można nazwać orzeźwiającą, pomimo że nie brakuje jej intensywnego posmaku ziaren kawy. Mleczna czekolada przełamana nutą mięty to aromat, którego nie da się przeoczyć. Napój świetnie nadaje się do podawania po obiedzie i kolacji.
Jak to możliwe, by kawa smakowała alkoholem bez domieszki wysokoprocentowego trunku? Tą tajemnicę znają producenci kaw o smaku jamajskiego rumu. Mocny aromat ziaren Arabica przełamany jest nutą słodkiego alkoholu, kremowej śmietanki i posmakiem maślanym. Wyjątkowa mieszanka smaków długo utrzymuje się w ustach i jest zaskakująca nawet dla największych fanów kawy.